PRIMĂRIA GĂEȘTI

ȘTIRILE PRIMĂRIEI ȘI COMUNICATE DE PRESĂ

VEZI TOATE ȘTIRILE PRIMĂRIEI ORAȘ GĂEȘTI DIN ANUL 2019

01 Decembrie 2019
Dragi găeșteni,
La mulți ani! Vă mulțumesc că sunteți alături de noi astăzi, când împlinim 101 ani de la Marea Unire.

De Ziua Națională, gândurile noastre se îndreaptă, invariabil, către eroi, către cei care și-au sacrificat viețile pentru a face România Mare. Este de datoria noastră nu doar să le aducem un pios omagiu, ci să continuăm pe un drum drept și corect, pentru modernizarea țării, pentru atragerea, acasă, a celor plecați și pentru restartarea tuturor domeniilor de activitate.

Astăzi, la 101 ani de la înfăptuirea României Mari, îmi doresc o țară în care oamenii să se simtă respectați în fiecare instituție, în care investițiile să înflorească, iar cetățenii să aibă șanse egale să crească, să muncească și să prospere.

La #Găești, în fiecare zi, construim împreună un oraș european, modern și deschis către oportunități, un oraș în care ne susținem reciproc, în care ne bucurăm împreună la evenimentele importante, în care simțim că ne trăim viețile pe care ni le dorim, chiar dacă uneori mai avem piedici sau greutăți. Important este că nimeni nu se simte singur aici, ci într-o familie.

Stimați găeșteni, vă urez un sincer ”La mulți ani!”, vă asigur de prețuirea mea și vă promit că vom continua să facem din
Găești locul în care să vă doriți să trăiți și, indiferent unde ați fi în această lume, să vă întoarceți cu bucurie.

Vă urez o seara bună!
Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe.
22 Noiembrie 2019
Dragi găeșteni,
Ne apropiem de finalul anului și îmi doresc să împărtășesc cu dumneavoastră principalele realizări ale acestei perioade.
Găeștiul este casa noastră, este familia noastră și, așa cum știți, mă implic total pentru bunăstarea fiecăruia dintre dumneavoastră.
Sunt proiecte foarte mari, de neimaginat acum câțiva ani, care sunt astăzi realitate în Găești. Voi face, în curând, o scurtă trecere în revistă a lor.
Până atunci însă, țin să vă mulțumesc pentru modul în care contribuiți la dezvoltatarea acestei comunități, pentru modul în care comunicați cu noi și ne oferiți energia necesară să luăm cele mai bune decizii.
Stimați cetățeni,
Ca semn de prețuire și apreciere, acum două săptămâni, alături de noi au fost președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, miniștri, parlamentari și europarlamentari, prieteni dragi ai acestui oraș. A fost o onoare pentru noi să-i primim pe cei mai importanți oameni de stat ai prezentului și am convingerea că ne vor sprijini foarte mult în realizarea proiectelor mari, unde avem nevoie de ajutor. La doar câteva zile distanță, am fost onorat să fiu primit la Guvern de către primul ministru Ludovic Orban și de ministrul Dezvoltării, cu care am discutat aspecte foarte importante pentru orașul nostru.
Sunt speranțe că vom aduce investiții mari în oraș. Am discutat, în mod special, despre demararea centurii ocolitoare a orașului. Aici vreau să fac mențiunea că există studiu de fezabilitate, iar în această primăvară am făcut cadastrarea zonei de pe raza orașului nostru, în vederea exproprierii.
Primul ministru, prezent foarte des în județ, cunoaște această problemă și există promisiunea că ne va da tot sprijinul pentru realizarea acestei investiții.
Iată, așadar, așa cum v-am promis, care sunt principalele investiții din acest an și, mai ales, să vă ofer câteva detalii despre ceea ce urmează:

- Am reabilitat total Strada Tudor Vladimirescu, prin refacerea trotuarelor și a carosabilului, lucrare în valoare de 531.000 lei
- Refacere trotuare și reparație carosabil Str. Ș. Mihălescu – 250.000 lei
- Reabilitare totală trotuare și carosabil Str. Vladimir Streinu – valoare 535.000 lei
- Trotuare și reparații carosabil pe str. Argeșului, în valoare de 150.000 lei
- Refacere carosabil str. Rovine – valoare 200.000 lei
- Reabilitare termică blocul 64 – valoare 485.000 lei
- În curând va începe reabilitarea termică a blocului 63 – val. 490.000 lei
- Schimbat iluminat public pe lămpi cu LED – val. 162.000 lei
- S-a achiziționat la spital aparatură medicală (osteodensiometru, mamograf, echipament screening auditiv), contribuția noastră fiind de 200.000 lei
- Amenajarea unui modern loc de joacă în zona Spitalului – valoare 54.000 lei
- Introducerea rețelei de gaze pe străzile Fundătura Republicii, Aleea Primăverii, Fundătura Academician Șerban Cioculescu, Progresului, Viorele și Aleea Potopului – valoare 390.000 lei
- Rețea de apă în cartierul Arsuri – valoare 520.000 lei
- Podețe la intrarea în fiecare gospodărie, pe str. 1 Decembrie – valoare 393.000 lei
- Lucrările la Catedrală sunt foarte avansate și există premisa ca în primăvara anului viitor să fie sfințită
- S-a amenajat o parcare în locul fostei centrale termice din zona de blocuri
Prin PNDL avem în oraș proiecte importante:
- Extindere și reabilitare Grădinița Inocența, în valoare de 1 milion de euro. S-a reabilitat corpul de clădire existent și copiii au condiții excelente pentru educație. Urmează construirea a încă două corpuri noi, sală de mese și sală de spectacole.
- Construirea unei noi creșe în cartierul ANL, în valoare de 1 milion de euro. Și aici se lucrează într-un ritm alert, lucrarea fiind cu 6 luni în avans.
- Reabilitare Școala ”Radu cel Mare”, în valoare de 1 milion de euro. S-au ținut două nlicitații, nu s-a prezentat nicio firmă și urmează ca licitația să fie reluată.
Prin Compania Națională de Investiții construim un bazin de înot în valoare de 1,6 milioane euro, lucrare executată în proporție de 90%.

Dragii mei,
Duminică avem alegeri prezidențiale. Performanța politică a unui primar se reflectă în voturi. Voturi care deschid uși. Fac apel la dumneavoastră să ieșiți la vot și să votăm Klaus Iohannis, pentru o Românie normală și pentru binele orașului nostru.
Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe.
20 Iunie 2019
Dragi prieteni, sâmbătă, 22 iunie, în Parcul Central al Găeştiului va avea loc Festivalul-Concurs Internaţional de Dans „Cununa Sânzienelor” – ediţia a V- a, organizat de catre Asociatia Ansamblurilor Folclorice ,,Cununa Sanzienelor”, în parteneriat cu Primaria orasului Gaeşti, Casa de Cultură ,,Dumitru Stanciu” şi Clubul copiilor Gaesti.

Programul va incepe la ora 9.00, cu o paradă a portului popular la care participa toate formaţiile înscrise in concurs. Parada porneşte de la Casa de Cultură, se ajunge în Piaţa Sf. Ilie, apoi în zona de blocuri, urmând să traverseze strada principală spre parcul central, unde va avea loc festivalul. Profesorii coordonatori şi instructorii formaţiilor participante vor fi invitaţi la sedinţa tehnica, care se va desfăşura în incinta Clubului ,,ARCTIC” .

La ora 10.00 va începe concursul, cu Ansamblurile Folclorice si formatiile de dansuri populare.
S-au înscris concurenţi din judeţele: Argeş, Olt, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Damboviţa şi Municipiul Bucuresti (Sectoarele 2, 3 şi 6, dar şi formaţiile Palatului Naţional), dar şi din Albania, Cipru, Bulgaria şi Republica Moldova.

După evoluţia şi premierea câştigătorilor, vor intra in scena membrii Ansamblurilor de Folclor din : ALBANIA,CIPRU, BULGARIA SI REPUBLICA MOLDOVA – cu un program interesant. Festivalul Concurs Internaţional de la Găeşti împlineşte 3 ani!

Multumim pentru sprijinul acordat sponsorilor: S.C.VIRYX, S.C.ARCTIC S. A, S.C ENESCU si nu in ultimul rand Primaria orasului Gaeşti!

Vă astept cu drag!
Să avem o seară liniștită!
Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe.
VEZI TOATE ȘTIRILE PRIMĂRIEI ORAȘ GĂEȘTI DIN ANUL 2018

31 Decembrie 2018
Dragii mei, se încheie un an cu cele mai mari realizări din istoria orașului nostru. Au fost făcute investiții de milioane de lei din bugetul local, iar cele 3 proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (Creșa, Grădinița Inocența, Școala Radu cel Mare) și Compania Națională de Investiții (Bazinul de înot) au adus în localitatea noastră 4,5 milioane de euro.

În plan personal am avut un an groaznic, cu multe momente în care am simțit că mă prăbușesc, dar de fiecare dată m-ați susținut și mi-ați dat putere să merg mai departe. Ați demonstrat că Găeștiul este o mare familie. Sunt mândru că pentru o perioadă de timp conduc acest oraș cu oameni minunați.

Vă mulțumesc pentru tot, vă doresc multă sănătate, sărbători fericite și un An Nou plin de bucurii și realizări!
La mulți ani!
Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe.
12 Octombrie 2018
Dragi găeșteni, Primăria si Consiliul Local Găeşti organizează în perioada 26-28 octombrie ,,Centenar-Găeşti-România'' după următorul program:
#Vineri 26 octombrie - ora 19.00
Regal muzical în Casa de Cultură „Dumitru Stanciu”, Găești. Alexandra Fits și Mariano Castro acompaniați de Ansamblul Cameral Corona-Brașov. Alexandra a susținut concerte cu filarmonicile din Brașov, Botoșani, Arad și a primit numeroase premii ce au culminat cu decernarea de către legenda cântecului francez Georges Moustaki a Marelui Premiu la concursul “Soiree de la chanson francais”. De asemenea ea participă la festivalurile francofone internaționale din Bulgaria, Turcia, Olanda, India, Croația. Alexandra Fits este o revelație și imbină perfect muzica legendarei Maria Tănase cu chansonul francez al celebrei Edith Piaf. Vom avea o premieră memorabilă, iar orașul Găești merită cu prisosință acest lucru.

#Sâmbătă 27 octombrie - ora 18.00
În Parcul Central din Găești renumita formație Etno-Pop-Rock, Milenium din Chișinău va prezenta un concert extraordinar. Iubita trupă moldovenească este laureată aproape la toate festivalurile de profil din Europa. Câștigă tot ce se poate câștiga în Bulgaria, în Germania la „Berliner Perle”, în Lituania la „Kaunas Talent”, în Polonia la „Carpathia Festival”, etc. Doi dintre membrii formației Alex Zgureanu și Olga Gorcinskii sunt artiști emeriți ai Republicii Moldova, iar din anul 2014 însăși trupa Milenium devine “Artist al Palatului Național Nicolae Sulac”.

Pentru a nu rata vocea minunată a Alexandrei Fits aceasta va performa și sâmbătă pe scena din Parcul Central în deschiderea trupei Milenium. De asemenea debutul serii va fi făcut de Corul Prietenii Muzicii, dirijor Florinel Ciprian Cazan.

#Duminică 28 octombrie - ora 18.00
Seara de duminică va fi rezervată legendarului maestru Gheorghe Zamfir și Orchestrei Fraților Cazanoi. Se va susține un program de muzică folclorică ce ne va purta prin toate zonele țării. Și în această toamnă, pentru al patrulea an consecutiv, naiul va răsuna la moment de sărbătoare!

Sărbătorim împreună, Centenar-Găești-România!
Vă aşteptăm cu drag!
Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe.
13 Iulie 2018
Dragi găeșteni, săptămâna viitoare orașul nostru îmbracă haine de sărbătoare, se împlinesc 520 ani de la atestarea documentară. Primăria și Consiliul Local vă oferă 3 seri de excepție cu artiști renumiți în perioada 20-22 Iulie. Ședința festivă dedicată acestui eveniment va avea loc în data de 19 iulie orele 12, la Casa de Cultură, ocazie cu care vor fi premiate 19 cupluri care sărbătoresc 50 de ani respectiv 60 de ani de căsătorie și o persoană care împlinește 100 de ani de viață.

În data de 20 Iulie orele 9 în Parcul Central al orașului se va da startul Crosului Veteranilor. La orele 17 va fi oprită circulația și pe o scenă amplasată în fața parcului central va avea loc un spectacol începând cu orele 19 cu : Mariana Ionescu Căpitănescu, Aly Deejay & Alex Sax, Oana Radu, Faydee , Smiley, urmat de un splendid foc de artificii.

Mutăm scena în spatele parcului și urmează alte două seri de spectacole.

În 21 Iulie începând cu orele 18 : formații Casa de Cultură , Sânzienele Etno, Radu Ille, Andreea Antonescu, Matteo.

În 22 Iulie începând cu orele 18 : formații Casa de Cultură , Aurora și Săndel Sandu, Nick N & D, Cooperativa Nouă și Vali Crăciunescu , DJ Jungle.

Și în acest an sponsorii au fost generoși : Enescu SRL 30.000 lei , Arctic SA 23.500, Mecanpetrol SA 10.000 lei, Mairon SA 10.000 lei, Virix SRL 10.000 lei, Ema SRL 10.000 lei, Elunos SRL 10.000 lei, IGO SA 5000 lei, Voievodschi Cosmin 2500 lei, Anion SRL 2000 lei, Carpatik Impex 3000 lei, Marprod SRL 2000 lei, Darvis SRL 2000 lei , Tricopoint SRL 3000 lei, astfel încât bugetul orașului a fost degrevat de cheltuieli. Mulțumesc tuturor!

Vă astept cu drag! Să avem un weekend liniștit!

Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe.

05 Iunie 2018
Dragi găeșteni, astăzi se împlinesc 2 ani de la alegerile locale.
Atunci din 6790 de participanți, 4215 dintre dumneavoastră mi-ați acordat votul de încredere. Exceptând municipiul Târgoviște sunt primarul cu cele mai multe voturi din celelalte 88 de localități din județ. Împreună cu colegii consilieri ai PNL și echipa mea din primărie am reușit să demonstrăm că se poate. Orașul nostru se transformă în fiecare zi. Este curat, modern, ne face să fim mândri că locuim aici. Am modernizat toate cartierele orașului asfaltând zeci de km de străzi, cu excepția cartierului Arsuri căruia îi voi acorda o atenție deosebită în acest an am finalizat canalizarea, avem o modernă sală de sport, am început reabilitarea blocurilor, am transformat o ruină intr-una dintre cele mai frumoase gări din țară, avem unele dintre cele mai plăcute parcuri, am alocat sume importante bisericilor, am finalizat prin fonduri europene și bugetul local lucrările la Colegiul Național Vladimir Streinu, am obținut acreditarea spitalului orășenesc. Avem locuri de joacă pentru copii în toate parcurile și grădinițe.
- Anul acesta am înlocuit iluminatul public cu lămpi cu led pe străzile Independenței, Popa Tănase, Viitorului, Republicii și vor urma Liliacului, Crizantemelor, 9 Mai, Matei Basarab, 1 Mai, Ecaterina Teodoroiu.
- Vom introduce rețeaua de apă pe strada Republicii
- Vom construi un teren de fotbal sintetic cu nocturnă în curtea Școlii Radu cel Mare
- Reparații capitale pe străzile Tudor Vladimirescu, Vladimir Streinu și Ecaterina Teodoroiu
- Vom introduce rețea de Gaze pe străzile Viorele, Fdt. Cioculescu, Progresului, Fdt. Republicii, Aleea Primăverii, Aleea Potopului, Abatorului, Petre Bănescu, Salcâmilor, Argeșului
- Vom inaugura o modernă stație de salvare la spital
- Vom sărbători cu artiști de excepție Festivalul Gheorghe Zamfir și Zilele orașului
- Continuă reabilitarea blocurilor
- Vom demola centrala termică dintre blocuri
- Anul acesta am obținut 5 milioane de euro fonduri guvernamentale pentru Grădinița Inocența, Creșă în cartierul ANL, Scoala Radu cel Mare, Centrul de Zi pentru persoane varstnice și Bazinul de înot.
Și vor urma alte investiții.
Vă mulțumesc că mi-ați fost aproape și mi-ați susținut proiectele!
Să avem o seară liniștită!

Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe.
22 Mai 2018
Dragi găeșteni, după cele 4 mari proiecte, Bazin de înot, Creșă, Grădiniță, Școala Radu cel Mare în valoare de 4,4 milioane euro, ieri am mai primit o veste bună.

Am obținut prin Programul Operațional Regional suma de 650.000 euro pentru Reabilitarea, modernizarea și extinderea Centrului de zi pentru persoane vârstnice.

Să avem o seară liniștită!
Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe!
27 Februarie 2018
Dragi găeșteni, astăzi a avut loc ședința Consiliului Local. Pe ordinea de zi a fost aprobarea bugetului local, care datorită măsurilor fiscale adoptate de guvern este mai mic în acest an cu 62 de miliarde lei vechi față de 2017. Majoritatea primarilor din țară au majorat impozitele și taxele locale pentru recuperarea acestui deficit. Eu nu am făcut-o și vă asigur că și în acest an vom avea multe investiții în oraș. Vreau să mulțumesc consilierilor PNL Dincă Ioana, Untărescu Ion, Slăvilă Cătălin, Tudor Radu, Anghelescu Ion, Schiopu Ștefan, Stan Eugeniu, Petrache Mircea , Dumitrescu Gabriel , consilierilor PSD Răduț Marian și Apostol Gheorghe care au votat bugetul. Ceilalți consilieri Dincă Georgeta, Coață Emil, Mihai Dumitra, Dinu Violeta PSD și Condovici Marius, Socoteanu Aurelian ALDE au votat împotrivă.
Să aveți o seară liniștită.
Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe!
12 Februarie 2018
Dragi găeșteni, revoluția fiscală pe care guvernul României a impus-o înseamnă zeci de miliarde mai puțin și pentru orașul nostru.
Ne așteaptă un an greu, dar împreună cu dumneavoastră sper să ducem la capăt cât mai multe investiții.
Ca atare cei care doriti și aveți disponibilitate vă astept astăzi 12 Februarie orele 18 la Casa de cultură pentru a vă informa în legătură cu bugetul orașului.
Să aveți o zi liniștită.
Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe!
VEZI TOATE ȘTIRILE PRIMĂRIEI ORAȘ GĂEȘTI DIN ANUL 2017

02 August 2017
Dragi găeșteni, am finalizat canalizarea pe strada Aurel Vlaicu și astfel 59 de familii vor beneficia de toate utilitățile.
Primăria investestește miliarde în rețelele de apă și canal, iar Compania de apă încasează sume de bani de la populație, neoferind în schimb servicii de calitate. Și acesta este unul dintre motivele pentru care am hotărât retragerea din Asociația de dezvoltare intercomunitară apă canal, avand proces la Curtea de Apel Ploiești.
Cu stimă,
Primar Grigore Gheorghe!